FAQ

Staat jouw vraag er niet bij?

Dan kun je altijd even een mailtje sturen aan support@theo-door.com
We helpen je graag!

Algemene werking

Ik wil graag aan de slag met Theo. Hoe krijg ik toegang?

Antwoord

Maak eenvoudig een account aan op deze site (inloggen). Of download de Theo App uit AppStore/Google Play en registreer je via de app. Gratis! De app en webapplicatie vullen elkaar prachtig aan: met dezelfde account log je in op beide.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

Antwoord

Via https://app.theo-door.com/oauth/wachtwoordvergeten/ heb je de mogelijkheid je wachtwoord aan te passen. Geef je gebruikersnaam in en het emailadres waarmee je bekend bent in Theo en we sturen je een link om je wachtwoord te resetten.

Ik heb een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan Theo. Wat moet ik hiermee?

Antwoord

Je moet natuurlijk helemaal niets. Maar door het accepteren van de uitnodiging kun je deelnemen aan jouw teamomgeving binnen Theo. Je kan dan oefenstof delen/bekijken, beoordelingen invoeren, etc.
Download de Theo App uit AppStore/Google Play en volg de stappen van de app: je antwoordt dus “ja” op de vraag of je via de mail een uitnodiging hebt ontvangen voor deelname aan Theo ;-)! Dit account werkt vervolgens ook op www.theo-door.com.
Of selecteer direct de link in de uitnodigingsmail en activeer jouw account via www.theo-door.com. Dit account werkt vervolgens ook op de Theo App.

Ik heb een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan Theo, maar ik heb al een account. Wat nu?

Antwoord

Dat is geen enkel probleem. Activeer de link in de uitnodigingsmail en wij voegen het nieuwe team toe aan je bestaand account. Dit is één van de mooie eigenschappen van Theo! Je kan onbeperkt teams toevoegen aan jouw bestaande account; want hoe actiever je bent in sport, hoe beter.

Wat gebeurt er als ik mijn teamleden uitnodig?

Antwoord

Jouw teamleden ontvangen een mail van Theo-door, waarin we ze namens jou uitnodigen om deel te nemen aan Theo. In de mail staan de club en het team vermeld waarvoor je ze uitnodigt. Via een link kunnen jouw teamleden de uitnodiging accepteren en hun account voor Theo activeren. Zij zien dan in de Theo App of via www.theo-door.com direct het team dat jij hebt aangemaakt en indien van toepassing beoordelingen die zij kunnen invullen, de oefenstof die jij hebt toegewezen, etc.

Wat is het verschil tussen Theo Team, Theo Pro en Theo Club?

Antwoord

Begin je met een zelfstandige account voor Theo? Dan start je met de zeer complete versie Theo Team: ideaal voor de zelfstandige trainer of coach die z’n team en zichzelf naar het “next level” wil brengen. Deze versie is volkomen gratis.
Met Theo Pro krijg je toegang tot een aantal mooie extra features: standaard rapportages op presentie en beoordelingen, de mogelijkheid om je eigen leerlijn samen te stellen, kun je filmpjes uploaden bij je eigen oefeningen en kun je oefenstof koppelen aan trainingsdata. Theo Pro is een betaalde upgrade voor een door jou bepaalde periode (prijzen).
Theo Club heeft naast alle features van Theo Team en Theo Pro nog een aantal administratieve handigheden zoals de mogelijkheid om teams en leden te importeren of te exporteren, of om te koppelen naar een ledenadministratiesysteem.

Hoe upgrade ik van Theo Team naar Theo Pro?

Antwoord

Een upgrade van Theo Team naar Theo Pro kost je credits. Credits kun je sparen, of aanschaffen in de winkel van Theo App. Je koopt dan credits via een zogenaamde in-app purchase. Het wijst zichzelf.
In diezelfde winkel kies je voor welke periode je een upgrade wenst naar Theo Pro. De credits worden dan afgeschreven van je saldo. Je hebt de extra functionaliteit dan direct beschikbaar.

Ik heb geen Theo Pro gekocht, maar heb toch de extra feautures. Leuk, maar hoe kan dat?

Antwoord

Omdat we willen dat iedereen goed kennis maakt met Theo, stellen we tot 1 januari 2018 alle functionaliteit gratis beschikbaar! Want wij laten Theo graag zien, we vertrouwen erop dat je hem waardeert!

Oefenstof

Wat voor oefenstof kan ik vinden in Theo?

Antwoord

Op dit moment heeft Theo oefenstof voor veldhockey en voor zaalhockey beschikbaar. Oefeningen variëren van technische oefeningen, fysieke trainingen, oefeningen met spelelement en inzicht tot keeperstrainingen en tactische oefeningen.
Er zijn losse oefeningen beschikbaar in Theo, samengestelde trainingen en complete leerlijnen met een volledig jaarplan voor een specifieke leeftijdsgroep en klasse. Ook kun je kiezen voor een specifiek pakket voor een bepaalde skill.
Bij Theo-door geloven we niet in “one-size-fits-all”. Ieder team is anders, iedere trainer is anders. Dus de methode van trainen en de aandachtspunten van de oefenstof zullen ook verschillen. Daarom heeft Theo een breed aanbod van complete leerlijnen en specifieke techniekpakketten van meerdere experts. Als leidraad voor de beginnende trainer en ter inspiratie voor de ervaren rot in het vak. Want trainen is niet alleen uitvoeren maar ook nadenken, aanpassen aan je team en inspelen op resultaten!

Is oefenstof gratis?

Antwoord

Ja, Theo biedt jou een gratis startpakket met 50 oefeningen die je kan downloaden in de shop. Daarnaast heb je met Theo toegang tot de publieke bibliotheek van Theo Community oefeningen. Dit zijn oefeningen die gemaakt zijn door jouw co-Theo-gebruikers en die hun oefening publiek beschikbaar hebben gesteld. Zo maak je kennis met Theo!
Nee, er zijn pakketten met oefenstof van experts die te koop zijn in de shop van Theo. Deze betaal je met credits, die je kan sparen of kan aanschaffen in de shop van de app.

Wat is het verschil tussen een oefening, een training, een leerlijn en een pakket?

Antwoord

Een oefening is het laagste nivo van de oefenstof: in Theo altijd uitgewerkt met een omschrijving, benodigde materialen en organisatie, aanwijzingen en een afbeelding of filmpje.
Een training is een gebalanceerde combinatie van diverse oefeningen: een warming-up, twee of drie kernoefeningen en vaak een afsluitend partijspel. Iedere training heeft weer zijn eigen doelstellingen.
Een leerlijn is een opeenvolgende combinatie van trainingen voor een specifieke leeftijdsgroep en klasse. Een leerlijn is onderverdeeld in meerdere periodes die weer hun eigen periodedoelstellingen hebben.
Een pakket is een combinatie van oefenstof die je aan kan schaffen in de shop van Theo. Dit kan een leerlijn zijn, maar ook een combinatie van verschillende oefeningen met een specifiek thema.

Wat is een Community Oefening?

Antwoord

Een Community Oefening is een oefening die gemaakt is door een mede-gebruiker van Theo. Dit kan iemand van een volledig andere club of andere stad zijn, die je echt niet kent. Maar binnen de Theo Community heb je de mogelijkheid kennis te delen en kennis te maken! Zo leren we van elkaar en maken we de sport nog leuker en beter!

Kan ik zelf oefenstof maken?

Antwoord

Jazeker!!! Dat stimuleren we juist. Want wie weet beter dan jij wat werkt voor jouw team? Laat je inspireren door de experts en scherp aan voor jouw team. Want trainers zijn geen robots!

Heeft Theo een tekentool voor het schematisch weergeven van mijn oefening?

Antwoord

Ja, log in en kijk maar gauw! Deze is al beschikbaar in de gratis versie Theo Team, dus doe er je voordeel mee.

Heeft Theo ook een animatietool?

Antwoord

Bijna! We werken achter de schermen hard aan de bewegende beelden. Deze zal beschikbaar komen in de Theo Pro en Theo Club versie. We laten het je weten zodra hij klaar is.

Kan ik eigen foto’s, afbeeldingen en filmpjes toevoegen aan mijn oefeningen?

Antwoord

Ja, foto’s en afbeelding in de formaten jpg, jpeg en png kun je gemakkelijk toevoegen aan je eigen oefeningen. Filmpjes tot 128 mb in de formaten mp4 en mov kun je als Theo Pro of Theo Club gebruiker uploaden bij jouw oefeningen.

“Mijn oefening mag toegevoegd worden aan de publieke bibliotheek van de Theo Community” … wat betekent dat?

Antwoord

Vink je dit aan bij jouw eigen-gemaakte oefening? Dan wordt jouw oefening opgenomen in de publieke bibliotheek van Theo en kunnen alle Theo-gebruikers jouw oefening zien en gebruiken. Zo maken en delen we kennis met Theo.

Ik heb eigen oefenstof gemaakt. Hoe kan ik dat delen met mijn teamgenoten?

Antwoord

Bij het aanmaken van jouw oefenstof op www.theo-door.com heb je de mogelijkheid om oefenstof “Toe te wijzen aan”. Hiermee leen je als het ware jouw oefenstof voor een bepaalde periode uit aan jouw teamgenoten. Zorg dat je teamgenoten uitgenodigd zijn voor het gebruik van de Theo App. Zij vinden jouw oefening in de app dan terug onder Teams/Oefenstof.

Ik heb oefenstof gekocht. Kan ik dat delen met mijn teamgenoten?

Antwoord

Ja, ook oefenstof die je gekocht hebt kun je uitlenen aan jouw teamgenoten. Via www.theo-door.com kun je een gekochte oefening, training of leerlijn editten: je krijgt dan de mogelijkheid om jouw eigen commentaar of aanwijzingen toe te voegen en de stof toe te wijzen aan één of meerdere teams. Zorg dat je teamgenoten uitgenodigd zijn voor het gebruik van de Theo App. Zij vinden de stof in de app dan terug onder Teams/Oefenstof.

Hoe vind ik de meest geschikte oefening in het enorme aanbod?

Antwoord

Heel simpel, via tags. Je kan altijd filteren op leeftijdscategorie, aantal spelers, spelsituaties, veldsituaties, gewenste weerstand, oefenvorm … te veel om op te noemen.

Spelervolgsysteem

Kan ik mijn eigen vragenlijsten maken?

Antwoord

Ja, je bepaalt zelf waarop jouw team(s) beoordeeld worden. Vragenlijsten maak je eenvoudig zelf. Kies gemakkelijk uit diverse antwoordtypes, zoals waardering (bv op een vijf-puntsschaal), tekst, tijd (stopwatch), tellertje of foto.

Hoe bepaal ik wie een beoordeling mag invullen?

Antwoord

Een beoordeling in Theo is altijd gekoppeld aan de rol van een beoordelaar en een rol van een beoordeelde. Zo kun je dus een vragenlijst maken waarmee coaches spelers beoordelen, of trainers spelers beoordelen, maar kun je ook spelers om feedback vragen over hun trainer(s).

Kan ik per team verschillende beoordelingen aanmaken?

Antwoord

Ja. Je koppelt een vragenlijst aan een of meerdere teams. Zo kun je dus voor selectieteams andere criteria hanteren dan voor een jongste jeugd team.

Kan ik sturen wanneer een vragenlijst wordt ingevuld?

Antwoord

Ja. Je koppelt een vragenlijst aan een beoordelingsperiode. Binnen deze periode is de vragenlijst actief en kan een beoordelaar een beoordeelde eenmalig evalueren. De beoordelaar krijgt ook een alert in zijn eigen planning. Natuurlijk kan de beoordelaar binnen de periode zijn antwoorden nog aanscherpen, de laatste versie blijft behouden. Is de periode verlopen? Dan zijn de antwoorden niet meer wijzigbaar. Start er een nieuwe periode, dan begint de beoordelaar weer met een schone lei.

Ik heb een beoordeling ingevuld. Wie ziet mijn antwoorden?

Antwoord

Natuurlijk houd je graag controle over de verspreiding van antwoorden op een vragenlijst. We begrijpen heel goed dat dit gevoelig kan liggen.
De antwoorden zijn inzichtelijk voor een Teambeheerder of een Clubbeheerder. Een beheerder kan deze rechten indien nodig toewijzen aan andere gebruikers van Theo.
Als beoordelaar kun je zelf zien hoe een beoordeelde met jouw vragenlijst scoort t.o.v. het teamgemiddelde.
Een beoordeelde ziet nooit automatisch zijn/haar eigen resultaten. Indien gewenst kunnen de resultaten door de Beheerders wel via mail of whatsapp gedeeld worden.

Hoe worden de antwoorden op beoordelingen gepresenteerd?

Antwoord

Theo heeft in de app een standaard rapportage waarop te zien is hoe een beoordeelde scoort t.o.v. het teamgemiddelde.
Op www.theo-door.com zijn ook diverse standaardrapportages beschikbaar. Hier kan gekeken worden per team, of per leeftijdscategorie of per individu.
Wil je een stapje verder dan de standaard rapportages? Met een druk op de knop exporteer je alle data en kun je je eigen analyses maken.

Kan ik ingevulde vragenlijsten exporteren naar Excel?

Antwoord

Jazeker. Als je over de juiste rechten beschikt, kun je via www.theo-door.com eenvoudig de juiste selectie maken en alle gegevens exporteren naar Excel. Dan ben je volledig flexibel in het maken van je eigen rapportages.

Planning

Heeft Theo een planbord?

Antwoord

Ja. Met een Theo Pro of Theo Club abonnement maak je voor je team(s) snel inzichtelijk wanneer zij welke trainingen en wedstrijden hebben, welke oefenstof is ingepland en welke beoordelingen klaar staan om in te vullen.

Wat kan ik plannen in Theo?

Antwoord

Je kan natuurlijk de trainingen voor de teams inplannen, maar ook het wedstrijdschema tonen en overige activiteiten (als toernooien, slotdag, etc.) vastleggen.

Kan in gemakkelijk oefenstof koppelen aan trainingsdata?

Antwoord

Jazeker! Heb je eenmaal je trainingen vastgelegd in Theo, dan kun je in een paar simpele stappen ook specifieke oefenstof aan de trainingsdata koppelen! Voor de trainers superhandig in hun voorbereiding van de training.

Kan ik voor trainers snel inzichtelijk maken welke trainingen zij moeten geven?

Antwoord

Ja, echt wel. Iedere trainer ziet in de Theo App in één overzicht de trainingen die voor hem staan ingepland. Is er oefenstof gekoppeld aan een training? Dan is dat direct inzichtelijk voor de trainer. Zo heeft hij alles binnen handbereik.

Ik werk met Theo, maar zie geen Planningsmodule. Hoe kan dat?

Antwoord

Dan werk je waarschijnlijk met de Theo Team versie. De planningsmodule is beschikbaar voor gebruikers van Theo Pro of Theo Club. Dus upgrade snel naar Theo Pro en ontsluit het planbord.

Ik heb alle trainingen al gepland in een ander systeem. Kan ik een planning importeren in Theo?

Antwoord

Ja hoor, geen probleem. We hebben een eenvoudig format bepaald, als je dat klaarzet kun je snel alle trainingen importeren.

Presentie/aanwezigheidsregistratie

Kan ik presentie bijhouden in Theo?

Antwoord

Ja, simpel. Ga in de Theo App naar Teams/Houd presentie bij en leg de presentie van die dag vast.

Kan ik presentie bijhouden zonder dat ik alle trainingen heb ingepland?

Antwoord

Ja, dat kan zeker.

Hoe kan ik presentie volgen? Heeft Theo een standaard rapportage op presentie?

Antwoord

In de Theo App heb je al een basisrapportage op presentie: selecteer een periode en lees in een eenvoudige staafdiagram de presentie van de verschillende teamleden af.
Via de webapplicatie heb je nog meer mogelijkheden: toon de presentie per persoon in een taartdiagram, of van een complete leeftijdscategorie in een mooi overzicht.
Wil je nog flexibeler aan de slag? Exporteer de gewenste data en maak je eigen analyses in Excel.

Kan ik presentiedata exporteren naar Excel?

Antwoord

Ja, bepaal je selectie in de webapplicatie en exporteer met één druk op de knop.

Prijzen & betalen

Wat kost Theo?

Antwoord

Je kan geheel gratis met Theo Team aan de slag. Een eventuele upgrade naar Theo Pro regel je eenvoudig via de Theo Shop. Theo Pro geeft je een aantal mooie extra features en kost €25,- per kwartaal. Jij bepaalt zelf voor welke periode je dit wenst te gebruiken.
Voor een clubabonnement maken we graag snel en vrijblijvend een offerte. Je betaalt alleen voor het aantal teams dat je wilt volgen in Theo en de oefenstof die je wenst te gebruiken.

Wat kost een pakket met oefenstof?

Antwoord

Je kan een startpakket met 50 oefeningen gratis downloaden uit de shop van Theo.
Daarnaast heb je gratis toegang tot de Theo Community Oefeningen.
Pakketten van diverse experts zijn beschikbaar vanaf €25,-. Kijk in de shop van Theo voor een volledig overzicht.

Hoe betaal ik voor Theo?

Antwoord

Alle betaalde aankopen binnen Theo gaan op basis van credits. Credits schaf je aan via de Theo App middels een in-app-purchase. Of je spaart je eigen credits bij elkaar.
Clubs betalen jaarlijks via een factuur.

Sparen voor credits

Sparen voor credits? Hoe werkt dat?

Antwoord

Credits sparen vanuit de dugout. Door jouw kennis van je omgeving te delen, verzamel je eenvoudig credits die je in de shop van Theo weer kan inwisselen voor nieuwe oefenstof.

Beantwoord in de Theo app vragen over horeca en shops in jouw dorp of stad, op een moment dat het jou uitkomt. Welke locaties zijn nieuw, welke zijn recent gesloten, welke zijn “hot or not” en zie je credit-saldo groeien! In deze unieke samenwerking met Datlinq bouwen we samen aan de beste locatiedatabase en aan jouw teamprestaties.

Je kan credits sparen voor eigen gebruik, of de credits doneren aan jouw club. Nooit meer loten verkopen of oud papier inzamelen!

Wat gebeurt er met de informatie die ik geef?

Antwoord

Jouw informatie wordt volledige anoniem gebruikt voor het up-to-date houden van de locatiedatabase van Datlinq. Natuurlijk voeren we allereerst een controle uit op de aangeleverde informatie, door te cross-checken met antwoorden van andere gebruikers. We behouden ons wel het recht voor om accounts te blokkeren voor deze spaarmodule wanneer we misbruik vermoeden.

Wat kan ik doen met gespaarde credits?

Antwoord

De gespaarde credits kun je ofwel doneren aan een teamlid of jouw club, of je kan ze gebruiken in de shop van Theo voor het aanschaffen van nieuwe oefenstof.

Clubabonnement

Is Theo verbonden aan een ledenadministratiesysteem voor sportverenigingen?

Antwoord

Nee. Theo is volledig onafhankelijk en daarom ook niet gekoppeld aan één specifiek ledenadministratiesysteem. We zijn wel bezig om met alle grote spelers in de markt een automatische technische koppeling te realiseren, zodat een aantal administratieve taken nog eenvoudiger worden.
Tot die tijd kun je overigens zeer eenvoudig (zelf of met support van Theo-door) op ieder moment je ledenbestand en teamindelingen importeren in Theo!

Welke gegevens kan ik importeren in Theo?

Antwoord

Op ieder gewenst moment kun je (zelf of met support van Theo-door) het (aangepaste) ledenbestand en teamindelingen importeren in Theo!

Welke teams bepalen de prijs van mijn Club Abonnement?

Antwoord

Veel seniorleden en vriendenteams bij jouw club, waarvoor je al een eigen trainingsprogramma hebt? En die niet meer periodiek beoordeeld worden? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen deze teams niet op te nemen in Theo. En dat scheelt in de prijs! Verander je gedurende het seizoen van gedachten? Geen enkel probleem, je hebt altijd de mogelijkheid meerdere teams toe te voegen.

Voor welke oefenstof betaalt een club met een Club Abonnement?

Antwoord

Bij Theo-door geloven we niet in “one-size-fits-all”. Ieder team is anders, iedere trainer is anders. Dus de methode van trainen en de aandachtspunten van de oefenstof zullen ook verschillen. Daarom heeft Theo een breed aanbod van complete leerlijnen en specifieke techniekpakketten van meerdere experts. Als leidraad voor de beginnende trainer en ter inspiratie voor de ervaren rot in het vak. Want trainen is niet alleen uitvoeren maar ook nadenken, aanpassen aan je team en inspelen op resultaten!

Technische informatie

Ik ben offline, werkt de Theo App nu nog?

Antwoord

Ja. Je kan gewoon doorgaan met beoordelen, presentie vastleggen, teamleden toevoegen in de app. Zodra je weer online bent, zal Theo deze gegevens automatisch synchroniseren naar www.theo-door.com. Ook al je oefeningen en trainingen houd je beschikbaar, alleen de filmpjes en de afbeeldingen kun je niet zien. Deze zetten we namelijk niet op je telefoon, om je opslag niet te zwaar te belasten.

Vanaf welke iOS-versie werkt de Theo App?

Antwoord

Zorg dat je iOS 10.0 of later op je device hebt geïnstalleerd.

Vanaf welke Android-versie werkt de Theo App?

Antwoord

Zorg dat je Android 6.0 of later op je device hebt geïnstalleerd.

Voor welke type devices is de Theo App geschikt?

Antwoord

De Theo App is geschikt voor iPhone, iPad en Android smartphones.

Welke webbrowser kan ik het beste gebruiken voor www.theo-door.com?

Antwoord

De webapplicatie draait prima op Google Chrome, Firefox, Safari en Edge.

Niet kunnen vinden wat je zocht?

Neem gerust contact op.